Poți comanda telefonic L-V între orele 08:00-16:00

Mii de produse la cele mai bune prețuri

Posibilitate de retur în 14 zile

Call Center: 0756649402

Schimbul de ulei. Când, cum, de ce?

schimbul-de-ulei-blog

u toţii ştim că la o anumită perioadă de timp, la orice maşină trebuie făcut schimbul de ulei, dar puţin ştiu când mai exact, cum îl facem şi de ce trebuie făcut. Nu e o problemă dacă nu ştiţi. Mai jos aveţi răspunsul.

Când facem schimbul de ulei?

Se recomandă că schimbul de ulei să îl facem cel puţin o dată pe an sau când s-a atins un anumit număr de kilometri (10000-15000).De ce facem schimbul de ulei?

Un alt lucru pe care trebuie să îl cunoașteți este acela că uleiul nu are doar rol de lubrifiere. Acesta răcește componentele motorului, ajută la curățarea reziduurilor rezultate în urma procesului de ardere, protejează împotriva coroziunii și asigură etanșeitatea dintre suprafețele componentelor interne.

Ce fel de ulei folosim?

Există mulţi şoferi care atunci când îşi cumpără uleiul pentru maşină, îl cumpără după ureche. Însă ceea ace nu ştiu e că tipul uleiului pentru maşina lor e scris în cartea autovehiculului. Lubrifiantul se clasifică după diverse standarde, iar cel mai utilizat este cel SAE, care delimitează tipurile de ulei în funcție de vâscozitate.

Cum se realizează schimbul de ulei?

Schimbul de ulei este una dintre cele mai simple operațiuni care au loc în procesul de întreținere al unei mașini. După desfacerea capacului poziționat pe motor, se trece la înlăturarea filtrului uzat și mai apoi la cea a scutului care protejează baia de ulei. După aceea, se desface bușonul aflat la baza băii de ulei și se așteaptă până când întreaga cantitate de lubrifiant s-a scurs. După încheierea acestui proces, se înlocuiește și se strânge bușonul amintit anterior cu o cheie dinamometrică setată pentru o forță de 30 Nm, se montează un filtru nou strâns cu 25 Nm și se adaugă cantitatea de ulei necesară în funcție de motorul mașinii. La final, mecanicul va confirma computerului că înlocuirea uleiului a fost efectuată.

Ulei si Aditivi

Pașii de urmat:

1. Se desfac capacul de pe motor și filtrul de ulei uzat.

2. Se trece la desfacerea scutului de protecție al motorului.

3. Acest pas presupune desfacerea bușonului băii de ulei.

4. Uleiul uzat se colectează într-un tanc special.

5. Se strânge bușonul băii de ulei cu ajutorul unei chei dinamometrice.

6. Se montează noul filtru de ulei, care va colecta reziduurile apărute în timp.

7. Se pune uleiul corespunzător. Tipul se regăsește în cartea vehiculului.

8. Se confirmă operațiunea efectuată în calculatorul mașinii.

Pentru o funcționare corespunzătoare a motorului mașinii dumneavoastră și pentru a evita eventualele defecțiuni, vă recomandăm să efectuați schimbul de ulei în momentul corect. Orice întârziere poate duce la defecte majore, care vor scoate și mai mulți bani din buzunar.