Poți comanda telefonic L-V între orele 08:00-16:00

Mii de produse la cele mai bune prețuri

Posibilitate de retur în 14 zile

Call Center: 0756649402

Ce sunt becurile și ce tip de becuri să alegem?

blog-ce-sunt-becurile


La cererea unora dintre voi, incercam sa va expunem cele mai importante caracteristici ale becurilor existente in acest moment pe piata din Romania

Becul electric este o lampă electrică cu incandescență care produce lumină prin trecerea curentului electric printr-un filament. Este alcătuit dintr-un soclu și un balon de sticlă vidat sau umplut cu un gaz inert, în interiorul căruia se află filamentul. Filamentul incandescent este protejat și ferit de o eventuală oxidare în aer de către balonul de sticlă.

Masca de protectie

Becurile cu Halogen

Becul cu halogen este o lampă incandescentă formată dintr-un filament de tungsten sigilat într-un glob compact transparent, umplut cu un amestec de gaz inert și o cantitate mică halogen, cum ar fi iod sau brom. Dimensiunile mici ale lămpilor cu halogen permit utilizarea lor în sisteme optice compacte pentru proiectoare sau blocuri de lumini. Pe masinile noastre, acestea le gasim la mai toate marcile, la echiparile standard, acolo unde nu s-au ales optiuni ca "Xenon" sau mai nou "Laser Beam"

Toata gama de becuri cu halogen o gasiti accesand butonul de mai jos:

Becuri Halogen


Becurile "Galbene de Ceaţă"

Becurile galbene sunt de fapt becuri cu halogen dar care au un strat de culoare galbena pe suprafata bulbului. Acest strat intensifica culoarea deja galbuie a becului cu halogen iar astfel lumina farurilor va strapunge mult mai bine ceaţa. Daca nu stiati, pe timp de ceata, lumina galbena este cea mai indicata, din acest motiv se recomanda ca pe proiectoarele de ceata sa se monteze becuri galbene.

Toata gama de becuri galbene o gasiti accesand butonul de mai jos:

Becuri Ceata


Becurile "Imitatie Xenon"

Asa zisul "bec Imitatie Xenon" este de fapt un bec cu halogen de putere egala sau uneori mai mare decat cel clasic insa ceea ce il caracterizeaza cel mai bine este filtrul de culoare. Pe suprafata din sticla a becului exista un strat de culoare albasta care este filtru de culoare iar acesta neutralizeaza culoarea galbena a becului cu halogen, facandu-l de un alb aproape perfect, culoare care seamana cu cele Xenon

Toata gama de becuri "Imitatie Xenon" o gasiti accesand butonul de mai jos:

Becuri Imitatie Xenon


Becurile XENON

Becul Xenon (sau senon pentru unii) poarta aceasta denumire datorita gazului nobil care se gaseste in interiorul bulbului sau HID prescurtare de la High-Intensity Discharge Lamps.

Aceste becuri sunt cu descărcare în gaz care produce lumină prin intermediul unui arc electric între electrozi de tungsten adăpostite în interiorul unui bulb transparent din cuarț. Acest bulb este umplut cu gaz nobil și adesea conține săruri metalice sau metalice adecvate . Gazul nobil permite descarcarea inițială a arcului. Prezența sa în plasma arcului mareste intensitatea luminii vizibile produsa de arc pentru o anumita putere de intrare, deoarece metalele au multe linii spectrale de emisie in partea vizibila a spectrului.

Becurile Xenon produc mai multă lumină vizibilă pe unitate de energie electrică consumată decât lămpile fluorescente și incandescente, deoarece o proporție mai mare din radiația lor este o lumină vizibilă, spre deosebire de infraroșu. Cu toate acestea, producția lumenului de iluminare HID se poate deteriora cu până la 70% peste 10.000 de ore de ardere.

Toata gama de becuri Xenon o gasiti accesand butonul de mai jos:

Becuri Xenon


Instalatiile LED

Instalatiile LED le gasim de cele mai multe ori pe modelele de ultima generatie cu dotari de top cu un factor de randament per energie consumata extrem de ridicat. Instalatiile montate de fabricantul auto sunt proiectate individual impreuna cu farul si sunt concepute sa nu se defecteze/schimbe niciodată.

Daca e sa vorbim despre cele aftermarket, acestea sunt create pe socluri de tip halogen (H7, H1, H11) si cu pozitia LED-ului sau a LED-urilor identica cu pozitia filamentului la un bec incandescent, adica se va comporta (aproape) ca unul cu halogen insa cu un consum mult mai redus de energie si cu o putere de iluminare mult mai mare. Un bec al unei instalatii LED poate ajunge pana la 4500 de lumeni.

Toata gama de instalatii LED o gasiti accesand butonul de mai jos:

Instalatii LED


FOARTE IMPORTANT!

Daca e sa vorbim despre legalitatea unora dintre cele enumerate mai sus pe drumurile publice atunci ar trebui sa cititi legea si sa acceptati ca sunteti doar un sofer, nu un mecanic sau electrician si nu aveti voie sa faceti nimic altceva decat sa o conduceti. Pentru a fi in legalitate lasati masina cu dotarile pe care le-a montat fabricantul, mergeti in service-uri autorizate iar ei nu va vor monta accesorii neomologate, purtati centura de siguranta, respectati restrictiile de viteza si conduceti prudent.

Asteptam comentariile voastre in sectiunea de comment-uri de mai jos.